lauantai 2. kesäkuuta 2012

villejä vihreitä blenderiin

Olen viherpirtelöihin hurahdettuani löytänyt hortoilun uudelleen. Pihat ja metsät puskevat nyt mahtavat määrät erilaisia ihania rikkaruohoja eli villivihanneksia, jotka ovat mainio perusta viherpirtelöille. Ollapa oma piha, josta kerätä näitä herkkuja päivittäin blenderiin - voisi unohtaa kokonaan kevät- ja kesäkaudeksi vierailut marketin salaatti- ja yrttiosastolla ja hyödyntää säännöllisesti näitä ravinteikkaita ja kaiken lisäksi ilmaisia kasveja. Onneksi on mahdollisuus viettää silloin tällöin viikonloppuja maalla, jossa pääsee tankkaamaan näitä ihania vihreitä sekä keräämään niitä myös kuivamaan oman viherjauheen valmistamista varten tulevan talven viherpirtelöihin lisättäväksi.

Villivihannekset tuoreina viherpirtelöön lisättynä ovat minulle siis ihan uusi juttu. Aiemmin olen käyttänyt niitä lähinnä tuoreina salaatteihin sekä kuivattuna teeksi haudutettuina. Jopa nokkosta voi tuupata sellaisenaan blenderiin ja pyöräyttää pirtelöksi! Miten ihanan lempeän makuinen juoma syntyikään poimulehdistä, vuohenputkista, maitohorsmasta, mansikan lehdistä, kookosöljystä, banaanista, päärynästä ja karhunvatukoista - mieskin tykkäsi. Pehmeän aloituksen jälkeen kokeilin pirtelön pohjaksi voimakkaan makuista nokkosta pehmennettynä poimulehdillä ja mustaherukan lehdillä, ja lisäksi lisäsin avokadon, karhunvatukoita sekä päärynän. Aika terveelliseltähän se maistui eikä juoman rusehtava ulkonäkökään ollut sieltä ruokahalua kiihottavimmasta päästä, mutta juotua sekin tuli ja kroppa kiittää. Mahdollisuuksia eri sekoituksiin on määrättömästi ja huomenna kokeilen taas jotain uutta.

Poimulehtiä, vuohenputkea, maitohorsmaa ja mansikan lehtiä.


Nokkosta, poimulehtiä ja mustaherukan lehtiä odottamassa blenderiin menoa.


Karhunvatukkaa ja avokadoa villien vihreiden seuraksi.


Nokkos-poinulehti-mustaherukanlehti-karhunvatukka-avokado-päärynäsmoothie. Ei kovin kaunis, mutta sitäkin terveellisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti